Kokoskola med ingefära och lime

  • 40 bitar
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

3 dl Vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
3 msk Smör
½ dl kokos
1 tsk ingefära
½ tsk flingsalt
1 lime

Gör så här

Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad
kastrull. Låt puttra i ca 20 minuter. Gör ett kulprov
genom att ställa en liten sked med kola i ett glas
med kallt vatten. Stelnar kolan så att du kan
rulla en liten kula av den är den klar. Rör i smör,
kokos, ingefära och salt. Riv i zest från lime.
Häll i en form, ca 20 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper
och låt svalna. Skär sedan i bitar och slå
in i papper. Förvara gärna kolorna i en burk med
lock så håller de bättre.

efterratt,jul