Annas goda svarta bröd

  • Härligt mustigt bröd som håller länge.
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vete- eller havrekli
2 dl vetegroddar
2 dl vetekross
5 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
5 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
1 liter Lättfil
1 dl russin, gärna ljusa Sultanas

Till formen:
1/2 dl olja
1/2 dl sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap, fil och russin. Rör om ordentligt. Olja 2 avlånga brödformar eller en stor rund form på insidan och bröa dem med sesamfrön. Grädda bröden i 2 timmar, långt nere i ugnen.

efterratt