Annas goda svarta bröd
- Härligt mustigt bröd som håller länge.
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vete- eller havrekli
2 dl vetegroddar
2 dl vetekross
5 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
5 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
1 liter Lättfil
1 dl russin, gärna ljusa Sultanas
Till formen:
1/2 dl olja
1/2 dl sesamfrön
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap, fil och russin. Rör om ordentligt. Olja 2 avlånga brödformar eller en stor rund form på insidan och bröa dem med sesamfrön. Grädda bröden i 2 timmar, långt nere i ugnen.
efterratt
