Bakad röding
- 4
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
4 benfria rödingfiléer
(laxfilé blir också gott)
2 fänkålshuvud
1 citron
4 msk olivolja
2–3 msk vit balsamicovinäger
800 g mjölig potatis
2,5 dl mjölk
2 msk smör
1–2 msk crème fraiche
Salt
Peppar
2 dl Crème Fraîche
Gourmet Ramslök
Gör så här
Sätt ugnen på 125°. Pensla rödingen med olivolja, salta
och peppra. Baka rödingen 10–12 minuter i ugnen.
Skölj och ansa fänkålen. Hyvla den tunt på längden
och låt den ligga i iskallt vatten i ca 10 minuter. Blanda
en marinad på rivet citronskal, olivolja och vinäger. Ta
upp fänkålen från vattnet och lägg den i marinaden.
Smaka av med salt och peppar samt lite juice från en
pressad citron.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Koka upp mjölk
tillsammans med smöret. Pressa potatisen ner i
mjölkblandningen och tillsätt crème fraiche. Blanda
samman och smaka av med salt och peppar.
Lägg rödingen på en tallrik och toppa med den
marinerade fänkålen. Servera med potatismos och kall
Crème Fraîche Gourmet Ramslök.
huvudratt