Blåbärscheesecake med chokladbotten

  • 8-10 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

500 g chokladcookies
250 g Smör
6 gelatinblad
5 dl Vispgrädde
2 dl Crème Fraiche
2 dl florsocker
250 g frysta blåbär

Gör så här

Dela chokladkakorna i mindre bitar och lägg ner i en mixer tillsammans med smör. Kör tills allt har blandats. Tryck ut botten i en form med avtagbara kanter. Ställ in i kylen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll en 1/2 dl grädde i en kastrull. Vispa resten av grädden och blanda med crème fraiche och florsocker. Lägg 200 g av blåbären i en mixer och mixa till en puré och rör ner i den vispade grädden. Lägg de andra bären på chokladbotten. Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dem i grädden. Låt svalna något innan du snabbt blandar ner den i blåbärsgrädden. Häll gräddblandningen i formen. Ställ in i kylen i ca 2 timmar för att stelna. Dekorera gärna med lite färska blåbär när du ska servera.

efterratt