Blågul kaka med vispad crème fraiche

  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

150 g Smör
150 g vit choklad
1 ¾ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Topping och dekoration:
2 dl Crème Fraiche
2 ½ msk florsocker
gula frukter t ex mango,
physalis och passionsfrukt
blå frukter och bär t ex
vindruvor, blåbär och björnbär
blomblad

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från spisen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen har smält.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda noga. Smöra en form med avtagbara kanter. Häll i smeten och grädda i cirka 25 minuter. Låt
svalna. Vispa crème fraiche med florsocker tills den får samma konsistens som vispad grädde. Bre den fluffiga crème fraichen över kakan och toppa med blandade frukter, bär och blomblad.

Tips!

Toppa kakor och tårtor med olika sorters frukt och bär. Ett av mina bästa tips är att låta vindruvor ligga i frysen ett tag före servering. Då får druvorna en vacker frostig look. Florsocker är ett annat bra knep.

efterratt