Bovetecrêpes eller Galettes au sarrasin

  • Ca 10 st
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
3 dl Mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
30 g smält Smör
2 dl öl
smör till stekning

Fyllning:
300 g ost, Glimminge Port Salut
20 skivor julskinka, rökt lax eller rökt renstek

Gör så här

Blanda mjölsorterna i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt ägg, salt och socker. Avsluta med att vispa ner det smälta smöret och ölen.
Låt gärna smeten stå och svälla en halv till en timme.

Stek crêpes i smör i varm stekpanna. När första sidan är stekt, vänd och lägg på hyvlad ost och skinka (eller annan fyllning). När den andra sidan också är klar viks två sidor in till hälften över fyllningen.

 

Tips!

Servera t ex med tomatsallad.

forratt,smaratter