Champagnemousse
- 6 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
2 gelatinblad
3 dl Vispgrädde
1 äggula
¾ dl strösocker
1 dl champagne
CHAMPAGNEGELÉ
1 ½ gelatinblad
2 dl champagne
1 dl strösocker
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll lite av grädden i en kastrull. Krama ur vattnet från gelatinet, lägg ner i grädden och smält det på svag värme. Låt svalna. Vispa grädde och rör i äggula
och socker. Blanda i champagne och till sist gelatinblandningen. Häll moussen i glas och ställ kallt i minst två timmar. När moussen har stelnat så gör gelén. Lägg gelatinet i kallt vatten. Häll champagne och socker i en kastrull. Krama ur vattnet från gelatinet och smält det i champagnen. Låt svalna innan du häller det över moussen. Ställ kallt för att stelna.
efterratt,jul
