Cheeseburgare

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

500 g nötfärs
ca 100 g ost, Allerum Grevé
Smör till stekning
salt och svartpeppar

Till dressing:
1 dl Lätt crème fraiche
1/2 dl bostongurka
salt och vitpeppar

Till servering:
1 liten rödlök
ev. 2 tsk vitvinsvinäger
isbergssallad
2 tomater
4 hamburgerbröd

Gör så här

Dela färsen i 8 bitar och forma till platta runda hamburgare. Lägg hyvlad ost mitt på fyra av hamburgarna. Lämna en kant av färs runt om osten. Lägg på de andra burgarna och nyp till ordentligt runt om så osten inte kan ta sig ut.

Stek ca 5 minuter per sida i smör i en stekpanna. Salta och peppra ordentligt. Rör ihop dressingen. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda ev. löken med vinäger så får den läcker färg! Strimla salladen fint och skiva tomaterna. Värm hamburgerbröden i ugnen, 175° några minuter före servering. Lägg ihop hamburgarna.

huvudratt