Cheesecake med lingon

  • 6 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Smuldeg:
4 dl krossade pepparkakor
1 dl smält Smör

Fyllning:
2 stora ägg
1 dl strösocker
400 g Kesella
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
3 dl Gräddfil
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
rårörda lingon

Gör så här

Blanda pepparkakskross och smör, tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Ställ den i kylen för att stelna någon timme. Vispa upp äggen, tillsätt socker, kesella och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet, grädda i ugn vid 175º på nedersta falsen ca 30 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna något. Höj ugnsvärmen till 200º. Blanda gräddfil, socker och vaniljsocker, bred det över kakan och grädda ytterligare 5 minuter så att glasyren stelnar.
Låt kakan svalna några timmar innan den ska serveras. Garnera med rårörda lingon.

efterratt