Cheesecake med vit choklad
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
100 g digestivekex
50 g Smör
3 dl Vispgrädde
100 g vit blockchoklad
Till garnering:
kakao
Gör så här
Krossa kexen till smulor. Smält smöret och blanda ned kexsmulorna. Fördela i 8 muffinsformar (ta gärna dubbla formar så blir det stadigare). Tryck ihop smulblandningen så det blir en kakbotten i varje form. Hetta upp 1/2 dl grädde i en kastrull. Bryt sönder chokladen, ta kastrullen från värmen och rör ned chokladen i grädden. Rör tills det smält. Låt svalna helt. Vispa under tiden resten av grädden och vänd ihop med den smälta chokladen. Fyll muffinsformarna med chokladgrädde och ställ dem kallt till servering, gärna i frysen. Sikta över lite kakao vid servering.
efterratt
