Chokladbitar

  • ca 30 bitar
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

150 g Smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl Mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin

Chokladkräm:
100 g Smör
2 dl Vispgrädde
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao

Till garnering:
1 dl strössel

Gör så här

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och apelsinskal. Rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Grädda i ugn, 225°, 10-15 minuter. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lossa papperet från kakan och låt den svalna. Smält smöret till krämen. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Koka krämen ca 5 minuter, tills den tjocknar, och bred den över kakan. Garnera kakan, skär den i bitar och servera med vispad grädde.

Tips!

En mindre form ger lite högre, men färre, kakor.

efterratt