Citronbakad lax med krämig potatissallad

  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

600 g laxfilé
1 citron
Smör
salt och vitpeppar

Potatissallad:
600 g potatis med skal
1 knippe rädisor
100 g sockerärter
2 rödlökar
1/2 knippa grovhackad dill
3 dl Turkisk Yoghurt
salt och grovmalen svartpeppar

Tips!

Sätt ugnen på 150°. Dela laxfilén i fyra bitar. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form. Skär citronen i skivor och lägg ovanpå laxbitarna. Baka fisken i cirka 15 minuter.

Koka potatisarna i lättsaltat vatten. Låt dem svalna. Dela potatisarna,
halvera rädisorna och sockerärterna. Skär rödlökarna i båtar. Blanda ihop alla ingredienser till potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.

huvudratt