Citronparfait med nötter och rostad kokos
- 6-8 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
1 dl kokos
1 dl grovhackade hasselnötter
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
2 dl Crème Fraiche
1 1/2 dl Vispgrädde
Till servering:
färsk frukt
eller tinade bär
Gör så här
Rosta kokos och nötter i torr het panna på spisen. Skilj äggvitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna med socker, tillsätt sedan vaniljsocker, citron och crème fraiche. Vispa grädden. Vänd försiktigt ihop alltsammans. Fodra en form med plastfilm. Strö ett lager nötter och kokos i botten. Häll i parfaitsmeten och toppa med nötter och kokos, spara lite till servering. Ställ i frysen i minst 4 timmar. Servera parfaiten något tinad med resten av nöt- och kokosblandningen.
efterratt
