Dillkyckling

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

450 g kycklingfilé, gärna lårfilé
2 msk Smör
1 dl Crème Fraiche
3 dl hönsbuljong
1 dl Matlagningsgrädde
1-2 morötter
1 näve sockerärter, färska eller frysta
8 rädisor i klyftor
2 1/2 msk maizena
1-2 msk pressad citron
dill
salt och peppar

Till servering:
kokt potatis

Gör så här

Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs dem i smör på svag värme ett par minuter. Häll på crème fraiche, buljong och grädde. Låt alltsammans småputtra i 10 minuter. Tillsätt strimlade morötter, sockerärter och rädisor. Koka upp alltsammans. Vispa ut maizena i lite vatten och rör ned det i grytan. Ge det hela ett sista uppkok. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Avsluta med massor av finhackad dill. Servera med kokt potatis.

huvudratt