Dragonsås

  • 4- 6 portioner
  • Medel
  • Max 15 min

Ingredienser

2 dl kycklingbuljong
1 msk beurre manié*
2 msk hackad färsk dragon
eller 1 msk torkad
2 äggulor
2 dl Crème Fraiche
25 g Smör
salt och peppar

Gör så här

Red försiktigt av kycklingbuljongen med beurre manié till simmig konsistens. Hacka dragonen fint. Blanda äggulorna med crème fraiche i en skål. Häll sedan försiktigt den kokande såsen i skålen under häftig vispning. Slå sedan tillbaka såsen i kastrullen under vispning och vispa i det rumsvarma smöret. Såsen får nu inte koka längre. Tillsätt dragonen och smaka av med salt och peppar.

Tips!

* Beurre Manié (redning till 4 dl sås): Rör ihop 2 msk mjukt Svenskt Smör och 2 msk vetemjöl. Klicka ner blandningen i den kokande såsen under ständig vispning. Låt såsen koka ytterligare 3-5 minuter.

saser