Färsgryta med choklad

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g nötfärs eller quornfärs
2 msk tomatpuré
1 ½ röd chili
2 msk kalvfond eller grönsaksfond
1 burk krossade tomater
1 msk kakao
50 g mörk choklad
1,5 dl Matlagningsgrädde
1 burk stora vita bönor
2 röda paprikor
salt och peppar
2 dl Crème Fraiche
3 msk bladpersilja
1 vitlöksklyfta

 

Gör så här

Hacka löken fint och bryn i en gryta. Pressa i vitlök. Lägg i färs och tomatpuré och låt bryna. Finhacka chili och lägg i tillsammans med fond, krossade tomater, kakao och hackad choklad. Låt puttra i ca 15 minuter. Häll i grädden. Lägg i bönor. Skär paprika i bitar och rör ner. Låt puttra ett par minuter så att paprikan precis blir mjuk. Smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraiche med hackad bladpersilja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med en klick crème fraiche.

huvudratt