Friterad kyckling med dipp
- 4 portioner
- Medel
- 0
Ingredienser
16 kycklingklubbor
1 dl Filmjölk
1 tsk chili
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
½ tsk peppar
2 ½ dl vetemjöl
4 dl panko
1 l frityrolja
2 dl Crème Fraiche
1 tsk rökig paprika
1 vitlöksklyfta
½ msk honung
½ tsk chiliflakes
1 msk hackad
koriander
Gör så här
Lägg kycklingklubborna i en påse. Rör samman filmjölk med kryddor och mjöl. Häll ner i påsen. Blanda väl och låt kycklingen ligga kallt i ca 15 minuter. Vänd kycklingklubborna i panko. Värm oljan i en kastrull till 160°. Fritera kycklingen gyllenbrun tills innertemperaturen är minst 70°. Ta upp och lägg på en tallrik med papper. Rör samman crème fraiche med paprika, pressad vitlök, honung, chili och koriander. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med dippsåsen.
huvudratt,skanska-lackerheter,smaratter
