Friterade räkbollar med thaisås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

250 g tinade oskalade räkor
1 tsk vitt vin
eller 1 tsk vatten med 2 droppar citronsaft
2 äggvitor
4 tsk maizena
4 dl neutral olja, typ majs eller jordnöt
salt och peppar

Thaisås:
2 dl Crème Fraiche
2 msk sweet chili
lite finhackad färsk chili och koriander

Gör så här

Blanda crème fraiche och sweet chili. Smaksätt med chili och koriander och ställ kallt till servering. Skala och klappa räkorna helt torra. Hacka dem mycket fint eller kör dem i matberedare till färs. Smaka av med vin, salt och peppar. Rör ned äggvitor och maizena och rör färsen smidig. Hetta upp oljan i en stekpanna eller kastrull. Forma små bollar av färsen och släpp ned dem ett par åt gången. Fritera dem gyllenbruna. Servera med thaisås.

forratt