Gratinerad getost med tomater och oregano
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
1 rödlök
1 liten knippa oregano
2 fullkornsbaguetter
Marinerade körsbärstomater:
200 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
6 basilikablad
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Getostcrème:
400 g getost
1 dl Vispgrädde
1 dl Crème Fraiche
2 msk honung
3 äggulor
salt och vitpeppar
Till servering:
grönsallad
Gör så här
Halvera tomaterna. Finhacka vitlöken och strimla basilikan. Blanda med olivolja, smaksätt med salt och peppar och låt marinera minst 2 timmar. Mosa getosten och blanda med crème fraichen. Vispa grädden och vänd ner med äggulorna och honung i getosten. Smaka av med salt och vitpeppar. Skär rödlöken i tunna skivor. Halvera baguetterna och bred ut getostcrèmen. Fördela tomater, rödlök och oregano. Gratinera i ugn, 200°, i 15 minuter.
Servera med en grönsallad.
forratt
