Grillad fläskfilé med sallad på rostad blomkål och äpple

  • 4
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

800 g fläskfilé
1 st stort blomkålshuvud
1 st knippe rädisor
2 st vårlökar
2 st röda äpple
8 st gröna sparrisar
0,5–1 dl skånsk senap
1 st ask krasse
3 dl laktosfri gräddfil
honung
salt, peppar
salvia
kallpressad rapsolja
vit balsamicovinäger

Gör så här

Beredning sallad
Skär ner blomkålen i mindre buketter och blanda upp den med kallpressad
rapsolja samt lite salt och peppar. Rosta i ugn, 225º, i ca 10 minuter. Skär ner
äpplena och vårlökarna i tunna skivor och blanda med blomkålen. Tillsätt
senapen och smaka av med salt och peppar samt lite vinäger.

Beredning sås
Skär ner rädisorna i mindre bitar och blanda med gräddfilen. Klipp ner
krassen och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite honung.

Beredning fläskfilé
Putsa fläskfilén samt salta och peppra den. Grilla den i 10-15 minuter eller
tills innertemperaturen är 67º. Rulla fläskfilén i lite hackad salvia innan du
skär upp den.

Beredning sparris
Skala sparrisarna och vänd runt dem i lite kallpressad rapsolja. Grilla dem
i några minuter.

huvudratt