Grillad karré med zucchinigratäng
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
500 g skivad karré
eller lammstek
salt
Marinad:
4 dl Naturell Yoghurt
saft av 1 liten citron
1 1/2 msk malen chilipeppar
1 msk garam masala
1 1/2 tsk gurkmeja
3 finhackade vitlöksklyftor
Gratäng:
3/4 kg zucchini
2 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
3 dl riven ost, Allerum Präst
2-3 finhackade vitlöksklyftor
3 msk finhackad basilika
eller 1 tsk torkad
Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet. Låt stå kallt ca 5 timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.
Sätt ugnen på 225º. Skär zucchinin i cm-tjocka skivor och förväll dem i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Vispa samman ägg, grädde och hälften av osten. Tillsätt vitlök och basilika. Häll äggstanningen i formen. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills gratängen fått fin färg.
Ta upp köttskivorna ur marinaden och torka av dem. Grilla 3-5 minuter/sida. Salta.
Servera med gratängen och gärna grillade grönsaker.
huvudratt
