Grillad kycklingfilé med saltbakad potatis och kall tomat- och paprikasås

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

Örtmarinad:
1 dl rapsolja
1/2 dl finhackad oregano
1/2 dl finhackad persilja
2 msk finhackad timjan
salt och svartpeppar

Saltbakad potatis:
800 g färskpotatis
1/2 dl olivolja
grovt salt

Tomat- och paprikasås:
2 röda paprikor
1 burk hela konserverade
plommontomater
2 dl Crème Fraiche
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad basilika
salt och svartpeppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till marinaden och låt kycklingfiléerna marinera minst 1 timma.
Tvätta potatisarna och torka dem torra. Ringla över olivoljan. Strö ut grovt salt i en ugnsfast form. Lägg potatisarna på saltet, täck med mer grovt salt. Baka i ugn, 200°, 30 minuter. Torka bort överflödigt salt före servering. Pensla paprikorna med rapsolja och rostade dem i ugn, 225°, tills de blir svarta. Lägg dem i en plastpåse i 20 minuter.
Skala paprikorna och ta bort kärnorna. Mixa tomater och paprikor med crème fraiche. Blanda ner vitlök och basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.
Grilla kycklingfiléerna. Servera med såsen och de saltbakade potatisarna.

huvudratt