Grillad och marinerad vitsparris med brynt smör
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
12 st vita skalade sparrisar
2 msk vit balsamicovinäger
2 msk kallpressad rapsolja
40 g blandade örter
200 g smör
1 st schalottenlök
1 msk vetemjöl
Olja
Allerum Präst
Gör så här
Grillad sparris:
Koka upp vatten i en gryta och salta rikligt. Lägg i 8 sparrisar och låt koka i cirka 3 minuter. Spola sparrisarna kalla i vatten. Vänd sparrisarna i rapsoljan och grilla dem på ett grilljärn så de får ett fint mönster, smaksätt med salt och peppar. Hyvla resterande sparrisar tunt på längden och marinera dem i vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar och vänd ner örterna.
Brynt smör:
Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det får en fin gyllenbrun färg. Kyl smöret lite utan att det blir hårt, vispa sedan upp det.
Friterad schalottenlök:
Skala löken och skär den i tunna ringar. Vänd ringarna i mjölet och fritera dem i oljan.
Allerum Präst:
Hyvla osten på ett rivjärn och toppa sparrissalladen med osten.
huvudratt
