Grillad och marinerad vitsparris med brynt smör

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

12 st vita skalade sparrisar
2 msk vit balsamicovinäger
2 msk kallpressad rapsolja
40 g blandade örter
200 g smör
1 st schalottenlök
1 msk vetemjöl
Olja
Allerum Präst

Gör så här

Grillad sparris:
Koka upp vatten i en gryta och salta rikligt. Lägg i 8 sparrisar och låt koka i cirka 3 minuter. Spola sparrisarna kalla i vatten. Vänd sparrisarna i rapsoljan och grilla dem på ett grilljärn så de får ett fint mönster, smaksätt med salt och peppar. Hyvla resterande sparrisar tunt på längden och marinera dem i vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar och vänd ner örterna.

Brynt smör:
Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det får en fin gyllenbrun färg. Kyl smöret lite utan att det blir hårt, vispa sedan upp det.

Friterad schalottenlök:
Skala löken och skär den i tunna ringar. Vänd ringarna i mjölet och fritera dem i oljan.

Allerum Präst:
Hyvla osten på ett rivjärn och toppa sparrissalladen med osten.

huvudratt