Hallonmoussetårta

  • 6-8 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

100 g smör
250 g digestivekex

Fyllning:
5 gelatinblad
400 g färska eller frysta hallon
2 msk citronsaft
3 dl florsocker
2 äggvitor
2 dl Vispgrädde

Till garnering:
hallon
smält gelé

Gör så här

Smält smöret och mixa med kexen. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen och smält dem på svag värme. Mixa hallonen men spara några till garnering. Vispa ihop hallonpuré, citronsaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i hallonpurén. Häll smeten i formen och låt stå kallt ett par timmar i kylen.
Garnera med några hallon och gärna lite smält gelé.

efterratt