Hallonsås till kladdkaka

  • 8 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

250 g färska hallon
1 tsk vaniljpulver
3–4 msk florsocker
2 dl Crème Fraiche
2 dl Matlagningsgrädde
150 g mörk choklad
125 g smör
2 ägg
3/4 dl strösocker
3 msk kaffe

Gör så här

Hallonsås

Mixa hallon, vaniljpulver och socker till en puré.
Häll i crème fraiche och grädde. Mixa ihop till en jämn sås.

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175°. Smält choklad och smör i en
kastrull. Vispa ägg och socker poröst. Häll i choklad och
smörblandningen, kaffe och blanda ihop. Häll
i en form med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna
och servera med hallonsås.

efterratt,saser