Hallonsorbet och äpplen med varm lakritsrotmjölk och mandelbiskvier med Hibiscus Nogatine
- 4 portioner
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
Sorbet:
Hallon, frysta 600 g
Florsocker 250 g
Glukos 1 dl
Lakritsrotmjölk:
Mjölk 5 dl
Socker 85 g
Lakritsrot 1 ½ st
Äpplen:
Röda Jona Gold-äpplen 4 st
Vatten 4 dl
Socker 3 dl
Citron, saft och skal 1 st
Vaniljstång ½ st
Biskvier:
Mandelmassa, riven 250 g
Äggvita ½ st
Socker 50 g
Garnering:
Fondant 200 g
Socker 200 g
Glukos 1 msk
Hibiscus, mald 1 tsk
Gör så här
Passera hallonen och blanda med florsocker och glukos. Tillred i glassmaskin. Vispa mandelmassa, äggvita och socker 7-8 minuter. Spritsa ut stora som femtioöringar på smord plåt. Strö på lite flingsalt och baka i 7-8 min på 175 grader. Koka upp socker och vatten med citron och vaniljstång. Skala äpplena och skär dem i kuber. Sjud försiktigt kuberna i lagen. Låt svalna. Krossa lakritsroten och sjud i mjölk och socker i 5 min. Låt stå och dra kallt. Sila.
Garnering:
Karamellisera fondant, socker och glukos gyllene. Slå upp på silpat, låt kallna. Mixa till fint pulver och blanda i hibiscusen. Pudra med en tesil på en silpat. Bara på 170 grader i ca 3 till 4 minuter, tills det har smält ihop.
efterratt
