Helgrillad kyckling
- 3-4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
3 apelsiner
1/2 kruka rosmarin
1 klyfta vitlök
3 msk soja
4 msk rapsolja
1 stor kyckling
5 dl matlagningsgrädde
Honungsrostade grönsaker:
5 morötter
6 potatisar
3 rödbetor
1 dl rapsolja
3 msk honung
salt och svartpeppar
Gör så här
Riv apelsinskal. Finhacka rosmarin. Spara lite apelsinskal och rosmarin till garnering. Blanda ihop resten med saften av apelsinerna, en pressad vitlöksklyfta, soja och rapsolja. Arbeta in blandningen på kycklingen och salta och peppra.
Stek i ugn på 225° i 10 minuter. Häll sedan över grädden och ställ in i ugnen ytterligare 60 minuter. När du tar ut kycklingen kan du hälla av såsen och mixa den slät om du önskar servera den bredvid.
Klyfta rotfrukterna i ungefär lika stora bitar och toppa med rapsolja. Rosta dem i ugn i 30 minuter. Ta ut och ringla över honung, salta och peppra. Sätt tillbaka i ugnen i 10 minuter.
Garnera kycklingen med apelsinskal och hackad rosmarin.
huvudratt
