Höstrisotto med svamp och örter
- 2 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 hg blandad svamp
2 dl avorioris
4 dl hönsbuljong
ruccolasallad
eller färska rödbetsskott
1/2 dl riven parmesanost
2 msk Gräddfil
salt och peppar
Gör så här
Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i lite smör i en låg, vid kastrull eller stekpanna. Skär svampen i skivor eller mindre bitar och rör ned. Låt svampen svettas en stund i stekpanna, rör sedan ned ris. Låt det hela bli genomvarmt och pytsa sedan på en liten skvätt buljong under ständig omrörning. Fortsätt att hälla på buljongen skvättvis och rör tills riset är kokt, cirka 18 minuter. Vänd ned ruccola eller rödbetsskott, riven ost och gräddfil. Krydda med nymald svartpeppar och flingsalt. Servera direkt.
huvudratt
