Julmingelknyten med kalkon

  • 32 st
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

½ gul lök
½ vitlöksklyfta
300 g kalkonfärs
½ tsk spiskummin
2 msk Matlagningsgrädde
2 msk ströbröd
1 ägg
¼ dl Allerum Single Cheese
½ dl torkade tranbär
200 g smördeg
salt och peppar
1 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka löken fint. Lägg i en skål och pressa i vitlök. Lägg i färs, spiskummin, grädde, ströbröd, ägg och ost. Hacka tranbären och blanda i. Krydda med salt och peppar. Kavla smördegen och skär i små kvadrater. Lägg en liten klick färs på mitten och vik in två hörn. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tips!

Bjud på mingel med lätta små rätter, så hinner du också smaka på godbitarna och mysa med vännerna. Passar bra ihop med ett glas glögg.

forratt,jul,smaratter