Jultacos

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

½ dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten
1 rödlök
¼ rödkålshuvud

600 g ryggbiff
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1 krm kanel
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

2 dl Crème Fraiche
½ msk hackad oregano
½ msk hackad bladpersilja
½ gul lök
2 tsk vit balsamico
½ röd chili
8 små tortillas
grönsallat

Gör så här

Vispa samman vatten, ättika och socker. Strimla kål och rödlök fint och blanda i. Låt stå i minst 2 timmar. Lägg köttet i en påse. Blanda kryddorna och pressad vitlök. Häll kryddorna i påsen och gnid in köttet ordentligt. Rör samman crème fraiche med örter. Hacka lök och chili fint och rör i tillsammans med balsamico. Smaka av med salt och peppar. Stek eller grilla köttet i en grillpanna snabbt på varje sida. Låt köttet vila lite innan du skär det i tunna skivor. Lägg sallatsblad och kött i tortillas. Toppa med picklade grönsaker och crème fraiche.

forratt,huvudratt,jul