Jultacos
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
½ dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten
1 rödlök
¼ rödkålshuvud
600 g ryggbiff
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1 krm kanel
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl Crème Fraiche
½ msk hackad oregano
½ msk hackad bladpersilja
½ gul lök
2 tsk vit balsamico
½ röd chili
8 små tortillas
grönsallat
Gör så här
Vispa samman vatten, ättika och socker. Strimla kål och rödlök fint och blanda i. Låt stå i minst 2 timmar. Lägg köttet i en påse. Blanda kryddorna och pressad vitlök. Häll kryddorna i påsen och gnid in köttet ordentligt. Rör samman crème fraiche med örter. Hacka lök och chili fint och rör i tillsammans med balsamico. Smaka av med salt och peppar. Stek eller grilla köttet i en grillpanna snabbt på varje sida. Låt köttet vila lite innan du skär det i tunna skivor. Lägg sallatsblad och kött i tortillas. Toppa med picklade grönsaker och crème fraiche.
forratt,huvudratt,jul