Kalkonbröst

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

600 g kalkonbröst i skivor à 2 cm
8 sticklökar
200 g ost, Allerum Präst
2 röda paprikor
1 ask smörgåskrasse

Marinad:
2 dl Lätt Crème Fraiche Paprika & Chili
1 röd chilifrukt
1/2 skivad vitlöksklyfta
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk olivolja

Vinägrett:
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk olivolja
1-2 tsk strösocker
1/2 finhackad schalottenlök
salt och peppar

Gör så här

Blanda ihop marinaden och marinera köttet i minst 30 minuter. Torka av marinaden från köttet och grilla det ca 6 minuter på varje sida. Rensa sticklöken, tärna osten och skär paprikan i ganska stora bitar. Blanda samman vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
Grilla sticklökarna och paprikan några minuter före servering. Vänd ner paprikan och osten i vinägretten. Strö över krasse.

huvudratt