Kalkonbröst med gräddig sås
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
600 g kalkonbröst
2 dl vit romglögg
4 dl vatten
3 msk kycklingfond
2 apelsiner
2 lagerblad
3 dl Matlagningsgrädde
½ rödkålshuvud
⅓ vitkålshuvud
800 g potatis
2 msk torkade tranbär
1 msk pistaschnötter
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Bryn kalkonen i smör i en gryta. Häll i glögg, vatten och buljong. Riv i apelsinskal och pressa i saften. Låt koka i ca 20 minuter. Blanda kål och klyftad potatis med lite matolja och krydda med salt och peppar. Lägg det på en plåt och ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Ta upp köttet från grytan. Häll grädde i skyn och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Skiva köttet och lägg upp tillsammans med grönsaker. Strö över tranbär och hackade pistaschnötter. Servera med såsen.
huvudratt,jul
