Karamelliserade rotsaker med dipp
- 8-10 portioner
- Lättlagat
- Max 45 min
Ingredienser
3 palsternackor
3 morötter
2 bakpotatisar
100 g smält Smör
½ dl lönnsirap
½ tsk chiliflakes
salt och peppar
DIPP
2 dl Crème
Fraiche
1 ½ tsk rökt
paprikapulver
2 tsk honung
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotsakerna i stavar. Lägg i en plastpåse. Smält smör med lönnsirap och chiliflakes. Häll smörblandningen på rotsakerna, krydda med salt och peppar. Blanda och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de är härligt bruna och krispiga. Rör samman crème fraiche med paprikapulver och honung. Smaka av med salt och peppar. Lägg rotsakerna i strutar eller glas och servera med miniskålar med dipp.
jul,smaratter,vegetariskt
