Karibisk kycklinggryta
- 4 portioner
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
3 kycklingfiléer
4 kycklingklubbor
3 msk sambal oelek
5 msk rapsolja
2 msk riven färsk ingefära
1 msk malen kanel
1 msk rörsocker
5 dl matlagningsgrädde
4 dl jasminris
1 dl riven kokos
salt och svartpeppar
Mangosallad:
250 g mangotärningar (frysta eller färska)
saft av 2 lime
1 tsk rörsocker
1 röd chili
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Gör en röra med sambal oelek, olja, ingefära, kanel och socker. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform och arbeta in röran i köttet. Bryn i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut formen och häll över grädden. Sänk värmen till 150° och låt stå i ugnen i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka under tiden riset.
Blanda det färdigkokta riset med kokos. Blanda tärnad mango med pressad limesaft, rörsocker och fint hackad röd chili. Servera ris och kyckling och den goda gräddiga såsen från formen på en tallrik. Toppa med mangosalladen.
huvudratt
