Kokt lax med ärtpuré
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
1 blomkålshuvud
100 g riven Allerum
Präst Single Cheese
800 g färsk lax
1 gul lök
¼ dl vitvinsvinäger
10 vitpepparkorn
2 dl vatten
1 citron
1 fiskbuljongtärning
600 g gröna ärter
3 dl Matlagningsgrädde
salt och peppar
dill
skott
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skiva blomkålen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Skär löken i klyftor och lägg i en traktörpanna. Strö över peppar. Häll på vinäger och vatten. Pressa i saften från citron och smula över buljongtärningen. Låt puttra i ca 10 minuter. Lägg i lax och stäng av värmen. Koka upp ärterna och låt dem koka ett par minuter. Häll av vattnet och häll i grädde. Mixa till en puré. Smaka av med salt och peppar. Nu är det dags att lägga upp puré, fisk och blomkål på tallrikar. Toppa gärna med färsk dill och pigga skott.
huvudratt
