Köttfärsgratäng
- 4 portioner
- Lättlagat
- Max 45 min
Ingredienser
300 g pasta
1 morot
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
500 g krossade tomater
2 soltorkade tomater i olja
1 tsk honung
1,5 msk oxfond
3 msk tomatpuré
2 tsk basilika
3 dl Crème Fraiche
100 g riven Allerum Präst
salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Koka pasta. Skala morot, lök och vitlöksklyftor. Hacka löken och riv moroten. Stek morot, lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn tills köttet är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, hackade soltorkade tomater, honung, oxfond, tomatpuré och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttfärssåsen i en gratängform och lägg pastan ovanpå. Blanda ner osten i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Klicka på crème fraichen och ställ in gratängen i ca 20 minuter i ugnen.
huvudratt