Köttfärslimpa med gräddsås och färsk potatis

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

700 g köttfärs
1 liten gul lök
6 vitlöksklyftor
1 dl färsk timjan
3 kvistar rosmarin
300 g soltorkade tomater i olja (spara oljan)
2/3 dl Mjölk
2/3 dl ströbröd
2 ägg

Gräddsås:
3 dl Vispgrädde
1 1/2 msk kalvfond
salt och vitpeppar

Gör så här

Finhacka löken, vitlöken, örterna och de soltorkade tomaterna. Blanda med mjölk, 1/3 dl av oljan från tomaterna och ströbrödet. Peppra och salta rikligt. Blanda med köttfärsen. Blanda ner äggen. Smöra en ugnsfast form, forma färsen till en limpa och lägg den i formen. Grädda i ugn, 175°, tills köttet får en innertemperatur på 75°. Ta ut ur ugnen, låt vila ett par minuter
men spara köttskyn. Häll grädden i en kastrull och tillsätt köttskyn. Smaka av med kalvfond, salt och peppar. Servera köttfärslimpan med gräddsås och färsk potatis.

huvudratt