Kräftstjärt- och champinjonpajer
- 12 muffinsformar
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
Pajdeg:
190 g Smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl Mjölk
1 äggula
Fyllning:
4 dl champinjoner
1 msk Smör
1 burk (à 360 g) kräftstjärtar i lag
4 vårlökar
2 tsk tomatpuré
4 dl Lätt Crème Fraiche
3 ägg
1 äggula
2 msk finhackad dill
1 dl riven lagrad ost, Allerum Präst
salt och vitpeppar
Gör så här
Pajdeg:
Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa i en bunke. Tillsätt mjölken och äggulan. Arbeta snabbt samman till en deg. Lägg degen i plastfolie och ställ i kylen 60 minuter för att kallna. Kavla ut degen 2 mm tjock. Lägg ett tefat på degen och skär ut rundlar med en kniv. Tryck ut degen i muffinsformar. Ställ in dem i frysen i minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. (Pajskalen ska inte förbakas.)
Skiva svampen och fräs den i smör. Krydda med salt och peppar. Låt under tiden kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skölj och strimla vårlöken. Vispa ihop tomatpuré, crème fraiche, ägg och äggula. Smaksätt med salt och peppar. Fördela svamp, kräftstjärtar, vårlök, dill och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen. Baka i ugn, 200°, ca 30 minuter.
forratt,smaratter
