Krämig soppa med palsternacka och smörstekta kantareller
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
1 gul lök
500 g palsternacka
1 l vatten
3 msk grönsaksfond
3 dl Crème Fraiche
1 ½ tsk spiskummin
salt och peppar
100 g kantareller
1 schalottenlök
färsk timjan
Gör så här
Hacka löken och fräs den. Skala palsternackorna,
skär dem i mindre bitar och lägg ner i grytan.
Häll i vatten och fond. Låt koka tills palsternackorna
är mjuka. Mixa soppan slät. Rör ner
crème fraiche och spiskummin. Smaka av med
salt och peppar. Hacka schalottenlöken fint och
fräs i smör i en stekpanna. Lägg i kantareller
och låt få färg. Salta och peppra. Toppa soppan
med kantrareller och timjan.
forratt,huvudratt,soppor,vegetariskt
