Krämig soppa med palsternacka och smörstekta kantareller

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

1 gul lök
500 g palsternacka
1 l vatten
3 msk grönsaksfond
3 dl Crème Fraiche
1 ½ tsk spiskummin
salt och peppar
100 g kantareller
1 schalottenlök
färsk timjan

Gör så här

Hacka löken och fräs den. Skala palsternackorna,
skär dem i mindre bitar och lägg ner i grytan.
Häll i vatten och fond. Låt koka tills palsternackorna
är mjuka. Mixa soppan slät. Rör ner
crème fraiche och spiskummin. Smaka av med
salt och peppar. Hacka schalottenlöken fint och
fräs i smör i en stekpanna. Lägg i kantareller
och låt få färg. Salta och peppra. Toppa soppan
med kantrareller och timjan.

forratt,huvudratt,soppor,vegetariskt