Kringlor

  • ca 40 stycken
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

2 dl Crème Fraiche
1 dl strösocker
7-8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g rumstempererat Smör
1 äggvita
pärlsocker

Gör så här

Vispa crème fraiche och socker tills det blir pösigt. Tillsätt hälften av mjölet, bakpulver och vaniljsocker. Ta upp degen på bakbordet. Arbeta in resten av mjölet och smöret. Ställ degen kallt minst 1 timme. Rulla ut degen i fyra längder och dela varje längd i tio bitar. Rulla ut varje bit till tunna längder, ca 20 cm. Forma till kringlor. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Pensla dem med äggvita och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 175°, 8-10 minuter och låt svalna på galler.

Tips!

Låt barnens fantasi få bestämma formen.

efterratt