Krispig romansallad

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

400 g tärnad kycklingfilé
 
Marinad:
1 dl olja
rivet skal från en halv citron
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk rosmarin

Äppel- och ostdipp:
2 dl Matlagningsyoghurt
1 skalat och rivet äpple
2 tsk riven pepparot
11/2 dl riven Herrgård
salt och peppar

tandpetare
romansallad eller isbergssallad

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till marinaden och trä kycklingtärningarna på tandpetare som får ligga och dra i marinaden en stund.

Rör ihop yoghurt, äpple, ost och pepparrot, smaksätt med salt och peppar. Dela romansalladen och lägg den i isvatten några minuter. Grilla kycklingspetten och servera allting i små glas eller på tallrikar som plockmat.

sallad,smaratter