Kycklingfärs i ugnen

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

800 g kycklingfilé (bröst eller lår)
2-2 1/2 dl Matlagningsgrädde
2 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
soja

Till servering:
potatis
sallad

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Skär filéerna i mindre bitar. Kör dem i matberedare tillsammans med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen i en smord ugnsfast form och forma till en limpa. Pensla ytan med soja. Stek färsen i ugn 30 minuter. Pensla med smör och soja efter halva tiden för extra fin färg. Kolla att färsen är färdig genom att sticka med en trästicka och se att vätskan som kommer fram inte är grumlig. Servera med kokt eller ugnsbakad potatis, sallad och gärna en sås gjord på stekskyn och lite grädde eller buljong.

huvudratt