Lammfärs på spett med mynta
- 6 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
500 g lammfärs
1 gul lök
6 torkade aprikoser
1 tsk pressad citronsaft
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk malen gurkmeja
1 dl Matlagningsgrädde
1 tsk strösocker
neutral olja
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 kruka mynta
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Finhacka lök och aprikoser. Blanda färs, lök, aprikoser, salt, peppar, citronsaft, koriander, gurkmeja, matlagningsgrädde och socker. Rör till en smidig färs. Forma färsen till avlånga bullar och stick ett spett igenom på längden. Smörj en långpanna med olja och lägg i lammspetten. Sätt in lammspetten i övre delen av ugnen och vänd dem flera gånger under stekningen tills de är helt gyllenbruna, 5-10 minuter. Du kan också grilla lammspetten 5-10 minuter över glöd på utegrillen. Garnera med färsk mynta.
Tips!
Lägg träspetten i blöt någon timme, så klarar de värmen bättre vid tillagningen.
huvudratt
