Ljuvlig plommonpaj
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
Pajdeg:
3 1/4 dl mjöl
1/2 tsk salt
115 g Smör
2 msk Crème Fraiche
Fyllning:
10 färska delade plommon
3 äggulor
2 dl socker
2 msk mjöl
2 dl Crème Fraiche
Till servering:
2 dl Vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Nyp samman ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare tills de formar sig till en boll. Tumma ut degen i en pajform och ställ den kallt en stund medan du gör fyllningen. Vispa samman äggulor, socker, mjöl och crème fraiche. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 180°. Täck pajbotten med plommonhalvorna och häll fyllningen över. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i 35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter. Serverar gärna pajen ljummen med lättvispad grädde.
efterratt
