Macaroni ’n’cheese

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 30 min

Ingredienser

300 g pasta
4 dl mjölk
4 dl Matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
2 msk ljus maizenaredning
2 msk Smör
4 dl riven Allerum Cheddar
3 msk ströbröd
salt
peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Koka pastan
al dente. Koka upp mjölk och
grädde med buljongtärningen.
Pressa i vitlök. Rör i maizena och
låt koka upp. Blanda i smör och
ost och låt smälta. Smaka av
med salt och peppar. Lägg
pastan i portionsformar som är
ugnsfasta. Häll på sås och strö
över ströbröd. Gratinera i ugnen
tills de blir gyllenbruna.

Tips!

Gott att servera
tillsammans med
kyckling och en sallad.

huvudratt,smaratter