Macaroni ’n’cheese
- 4 portioner
- Lättlagat
- Max 30 min
Ingredienser
300 g pasta
4 dl mjölk
4 dl Matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
2 msk ljus maizenaredning
2 msk Smör
4 dl riven Allerum Cheddar
3 msk ströbröd
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Koka pastan
al dente. Koka upp mjölk och
grädde med buljongtärningen.
Pressa i vitlök. Rör i maizena och
låt koka upp. Blanda i smör och
ost och låt smälta. Smaka av
med salt och peppar. Lägg
pastan i portionsformar som är
ugnsfasta. Häll på sås och strö
över ströbröd. Gratinera i ugnen
tills de blir gyllenbruna.
Tips!
Gott att servera
tillsammans med
kyckling och en sallad.
huvudratt,smaratter