Mandelkaka i stekpanna

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Över 45 min

Ingredienser

Kaka
2 ägg
2 dl strösocker
75 g Smör
½ dl Mjölk
2 dl vetemjöl
100 g riven mandelmassa
1 tsk bakpulver
50 g flagad mandel

Kompott
500 g plommon
½ dl strösocker
½ tsk vanilj
½ tsk ingefära
½ dl vatten

4 dl Vispgrädde
2 msk strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och rör i tillsammans med mjölk. Rör i mjöl, mandelmassa och bakpulver. Smöra en stekpanna och häll i smeten. Stör över mandel. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Halvera plommonen och lägg dem i en kastrull. Räkna hur många plommon du lägg i om du har kvar kärnorna så att du kan ta upp dem senare. Häll i socker, vanilj, ingefära och vatten. Låt puttra i ca 20 minuter. Vispa grädde med socker. Servera kakan med plommonkompotten och en rejäl klick grädde!

efterratt