Matig musselsoppa med lök och potatis

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

5-6 potatisar
1 gul lök
2 morötter
2-3 stjälkar blekselleri
2 vitlöksklyftor
1 burk musslor
eller 1 påse färska musslor
fiskbuljong eller vitt vin
1 liter hönsbuljong
2 dl Matlagningsgrädde
2 msk mjöl
salt och peppar

Till garnering:
persilja

Gör så här

Färska blåmusslor sköljs och borstas noga. Knacka på dem och kolla att alla är ordentligt stängda. Koka musslorna 5 minuter i en bottenskyla vitt vin eller fiskbuljong. Spara kokspadet till soppan. Skala och skiva potatis, lök och morot. Strimla bleksellerin. Fräs alltsammans med smör och pressad vitlök i en rejäl kastrull. Häll på buljongen och koka på svag värme tills potatisen mjuknar. Häll på eventuellt musselspad och musslor. Rör samman grädde och mjöl och rör ner försiktigt. Låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

huvudratt,soppor