Orientalisk kycklingpita

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

600 g kycklingfilé
½ dl Matyoghurt
½ tsk gurkmeja
½ tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

3 tomater
1 gurka
1 rödlök
2 msk hackad bladpersilja
1 tsk sumak (Sumak är en krydda som görs på små torkade syrliga och fruktiga bär)

2 dl Crème Fraiche
1 msk tahini
2 msk citronsaft
4 stora pitabröd
sallad

Gör så här

Skär kycklingen i strimlor. Lägg yoghurt, gurkmeja och spiskummin i en
bunke. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Blanda i kycklingen
och låt marinera i ca 15 minuter. Stek sedan i en stekpanna. Skär tomater
och gurka i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka löken fint och lägg i
tillsammans med persilja och sumak. Blanda ihop och smaka av med salt
och peppar. Rör ihop crème fraiche, tahini och citronsaft. Krydda med salt
och peppar. Lägg sallad, kyckling och grönsaker på pitabröden. Klicka på
sås. Rulla ihop och njut!

huvudratt