Paj med fetaost, oliver och ruccola

  • 1 stor eller 4 små portionspajer
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Pajdeg:
3 1/4 dl vetemjöl
115 g Smör
1/2 tsk salt
2 msk Crème Fraiche

Fyllning:
100 g fetaost
4-6 cocktailtomater, delade
10-12 svarta urkärnade oliver
ruccolasallad
salt och svartpeppar
1 tsk torkad eller
1 msk färsk timjan
2 dl Mellangrädde
2-3 ägg

Till servering:
rökt skinka

Gör så här

Nyp ihop pajdegen eller kör den i matberedare. Tumma ut den i en pajform.
Ställ kallt en stund före gräddning. Värm ugnen till 200°. Fördela fyllningen i pajen. Krydda med salt, svartpeppar och timjan. Vispa ihop ägg och grädde och slå det över pajen. Grädda i 20-30 minuter. Servera med rökt skinka.

huvudratt