Pannoumi med chunky ratatouille

  • 4 personer
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

300g Pannoumiburgare, 4 st á 75g
1 msk olivolja

Till ratatouille
2 st schalottenlökar, skalade
1 st rödlök, skalad
2 st vitlöksklyftor, skalade
1 msk olivolja
½ st aubergine
1 liten grön zucchini
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1-3 tsk vit vinäger
4 dl krossade tomater
1 msk grönsaksfond, koncentrerad
1 nypa färsk timjan
1 st lagerblad

Gör så här

Strimla rödlök, lök och vitlök. Skär aubergine, zucchini och paprika i 1,5×1,5 cm bitar. Fräs lök och vitlök sakta i hälften av oljan i 5 minuter. Tillsätt resterande grönsaker och stek ytterligare 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs den någon minut. Slå i krossade tomater, fond och lägg i kryddor. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar, Slå upp den i en ugnsfast form. Baka den i ugn, 175 grader i ca 30 minuter. Lägg osten ovanpå ratatouillen, pensla med resterandeolja och baka ytterligare 3-5 minuter i 225 grader tills osten fått fin färg.

huvudratt